آشپزی افغانی

آشپزی افغانی سمبوسه – غذای افغانی قابلی پلو – آشک افغانی – آشپزی افغانی بریانی – پلو افغانی – طرز تهیه منتو غذای افغانی – غذاهای ازبکی – اشپزی افغانی کباب

آشپزی افغانی

آشپزی افغانی سمبوسه – غذای افغانی قابلی پلو – آشک افغانی – آشپزی افغانی بریانی – پلو افغانی – طرز تهیه منتو غذای افغانی – غذاهای ازبکی – اشپزی افغانی کباب

آشک افغانی

مواد لازم برای خمیر آشک

آرد سفید ۲۵۰ گرم

نمک ۱ قاشق پایخوری

آب سرد ۱۴۰ تا ۱۵۰ میلی لیتر

مواد لازم برای داخل خمیر

تره فرنگی در صورت تمایل می توانید تره یا پیازچه را جایگزین تره فرنگی کنید ۲ عد یا ۳ پیمانه خرد شده

روغن به میزان لازم

گوشت چرخکرده ۳۰۰ گرم

زردچوبه پودر تخم گشنیز نمک و فلفل قرمز

رب گوجه ۱ قاشق غذا خوری سر خالی

آب یک پیمانه

مواد لازم برای سس ماست

ماست ۲ پیمانه

سیر ۳ حبه پوره شده

نمک به میزان لازم

مواد لازم برای تزئین نعنا

طرز تهیه خمیر آشک

آرد و نمک رو در کاسه الک کنید

آب رو به آرد اضافه و خمیر را جمع کرده آن را ورز دهید خمیر را در ظرف مورد نظر قرار داده و با حوله نم دار روی اون رو بپوشانید و در محیط آشپزخانه برای ۳۰ دقیقه استراحت بدهید

من چون به تره فرنگی دسترسی نداشتم از تره معمولی استفاده کردم تره رو خرد کرده و بشویید تا آب اضافی آن گرفته شود

سپس با روغن و نمک به جای سس تند هم از فلفل قرمز و سس ساده استفاده کردم ولی با سس تند عالی میشه شما علاوه بر سس تند ،فلفل قرمز هم باید اضافه کنید تفت دهید در حدی که نرم و براق شود

طرز تهیه سس گوشت

پیاز رو با روغن تفت دهید تا نرم و براق شود سپس ادویه رو اضافه نمایید

گوشت را ضافه کرده سپس اجازه بدهید تا آب گوشت گرفته شود

رب رو اضافه کنید در صورت تمایل از پوره گوجه نصف لیوان هم می توانید استفاده کنید

مقدار آب ذکر شده رو اضافه نمایید و هم بزنید تا گوشت تا زمان تمام شدن آب بپزد و به روغن بیافتد

خمیر استراحت داده شده رو بر روی سطح آرد پاشی شده با وردنه باز کنید

سپس مثل تصویر زیر با چاقو یا خمیر بر به صورت مساوی و یه اندازه به قسمتهای کوچک تقسیم کنید هر قسمت چهارگوش باشه و به اندازه ۱ قاشق چایخوری از مایه تره داخل خمیر چهار گوش بریزید

سپس مثل بقچه خمیر رو بیارید بالا و به هم فشار بدید تا بسته بشه من این شکلی دوست دارم اگه دستور اصلی رو بخواید باید اون رو دولا کنید تا به شکل مثلث در بیاد سپس دور اون رو با پشت چنگال فشار بدید و فرم بدید و همه رو در ظرف چرب شده بچینید من هر دوشکل رو تا حالا انجام دادم

آب و نمک رو جوشانده و روغن رو اضافه کنید آشک رو درون آن ریخته و برای ده دقیقه بجوشانید بعد آبکش کنیدو سپس روی اون رو پوشانده ودر جای گرم نگهدارید

نشانه پخته شدن خمیر آشک این هست که می بینید که همه خمیرها روی سطح آب قرار می گیرند

بعد آبکش می کنید

سس ماست هم که پوره سیر و مقداری نمک و ماست رو مخلوط می کنید

سپس خمیر آشک رو داخل به ظرف مورد نظرمون منتقل می کنیم

آشک آشپزیهای مامانم سروه

سپس سس ماست رو روی خمیرها بریزید

آشک

وسپس سس گوشت رو ی سس ماست بریزید

بفرمایید آشک ما آماده است فوق العاده خوشمزه و بسیار تنده

البته بنا به ذائقتون می تونید فلفلش رو کمتر بریزید

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.